25.12.2012 1146

Okulumuz 1946–1947 öğretim yılında, Kuyulu Köyünde ahırdan bozma derme çatma bir binada eğitim öğretime başlar. Önceki yıllarda yaya olarak Aydın merkez okullarına gidip- gelen öğrenciler artık kendi okullarına kavuşurlar. Daha sonraki yıllarda Şevketiye Köyü ve Kuyulu Köyü halkı imece usulü ile köyün batısında, okul için ayrılan yere bir bina yapar. İki köyün öğrencileri,  bu yeni binada eğitim öğretime devam eder. Okul bahçesinin istinat duvarları yaptırılır. Okul bahçesi ağaçlandırılır. 1978 yılına kadar bu binada eğitim-öğretim yapılır. 1978 yılında okul bahçesinin doğusuna iki katlı, sekiz derslikli devlet tarafından bir bina yaptırılır. Eski okul binası yıktırılır.2011-2012 Öğretim yılına kadar 1-5 sınıflı olarak eğitim öğretime devam eder. Sekiz yıllık (1-8 sınıflı) normal eğitime devam edebilmesi için gerekli çalışmalar yapılır. Bu bağlamda  2010-2011 Eğitim Öğretim yılında hayırsever  Osman BALKAN tarafından mevcut okul binasının yanına  altı derslikli bir bina daha  yaptırılır. 'Kuyulu–Şevketiye İlköğretim Okulu'  olan okulumuzun adı 12.08.2011 tarihinden itibaren hayırsever Osman Balkan 'ın babasının adı olan 'Örsdemir Balkan İlköğretim Okulu'' olarak değiştirilmiştir.
        2011-2012 Eğitim Öğretim yılına ikinci kademesi açılan Okulumuza Müdür, Müdür Yardımcısı ve  Branş Öğretmenleri atanmıştır. Merkez Nahit Menteşe İlköğretim Okuluna taşımalı giden ikinci kademe öğrencilerinin nakillerini de alarak eğitim öğretime başlanmıştır. Okulumuz dokuz derslik, bir fen laboratuarı, bir bilgisayar laboratuarı, bir kütüphanesi ile 124 öğrenciye hizmet vermektedir. Okulumuzda bir anasınıfı, beş sınıf öğretmeni, on branş öğretmeni, müdür, müdür yardımcısı ve iki hizmetli olmak üzere toplam yirmi personel bulunmaktadır.

Okulumuz fiziki açıdan eksiklerini yavaş yavaş  gidermektedir. Okul bahçesine Kuyulu Muhtarlığının desteğiyle parke taş döşetilmiştir.Bilgisayar laboratuvarına Osman BALKAN'ın bağışıyla dokuz adet bilgisayar, yine çeşitli bağışlarla üç adet projeksiyon cihazı kazandırılmıştır.  Halen yapılması gereken basketbol sahası ve okul bahçesinin ihata duvarının sıvası için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
Güzel bir okul ortamı, İyi bir okul kültürü  oluşturulması amaçlanan okulumuzda başta öğretmenlerimiz, velilerimiz, muhtarlarımız, okul aile birliğimiz ve idaremiz ellerinden geleni yapmaktadırlar.
      4+4+4 Eğitim sistemiyle beraber okul bahçemizde bulunan binamızın biri ortaokul diğeri ise ilkokul olmuştur.